Scurtă descriere

Lacul Snagov este un liman fluviatil, cel mai important de pe cursul inferior al Ialomiței. Este situat la o distanță de 35 km de București și are o suprafață totală de 780 Ha din care 650 Ha luciu de apă iar restul stuf. Adâncimea maximă este de 9 m. Are mai multe ramificații navigabile cu floră și faună apropiată de cea a Deltei Dunării.

Face parte din rezervația naturală complex Snagov, este cel mai mare lac din Câmpia Română și cuprinde o serie de specii rare de faună și floră: săgeata apei, nufărul indian, nufărul alb. Luciul de apă este ideal pentru agrement nautic și practicarea sporturilor nautice: ski, canotaj. Lacul găzduiește exemplare de somn, crap, plătică, biban.


Obiective turistice

Principalele obiective turistice și de agrement din zonă sunt: Mânăstirea Snagov ctitorită în secolul al XV-lea (aflată pe Insula Snagov), Complexul Astoria, Palatul Snagov, Terasa El Capitan, Clubul Snagov (fostul complex Muntenia), Vila 23.


Localități

Pe malurile lacului se află următoarele localități: pe malul nordic Tâncăbești, Izvorani și Siliștea Snagovului (în NE), iar pe malul sudic Vlădiceasca, Ciofliceni, Ghermănești, Snagov și Santu-Florești.